חיפוש

5 דוגמאות למקרי רשלנות רפואית

רשלנות רפואית, היא תופעה נפוצה שחשוב להכירה ואת המקרים הנפוצים שלה, כדי לדעת מתי עברו על זכויותיכם, וייתכן שמגיעים לכם פיצויים של אלפי שקלים. כל רשלנות רפואית שהביאה לכך שהמטופל נושא כעת נזק, הסבה לו נזק רב שיכל להימנע על ידי טיפול זהיר ובשיקול דעת מעמיק יותר ולכן, חשוב גם לתבוע בגינה ולהשיג את המגיע לכם. בדיוק לשם כך – לפניכם 5 דוגמאות למקרי רשלנות רפואית.

 

מה כוללות תביעות רשלנות רפואית?

תביעות רשלנות רפואית, כוללות סקירה מעמיקה ומלאה של האירוע הרשלני שאירע בין במטפל הרפואי למטופל. התביעה תכלול עדויות, ומעבר על שלל המסמכים, הראיות והממצאים שעשויים לשפוך עוד אור על מקרה הרשלנות הרפואית ולהוכיח שאכן קרתה פה התרשלות והתנהלות בעייתית ולא זהירה מספיק מצד הצוות המטפל. התביעות הללו כוללות גם חוות דעת רפואיות ממומחים בתחום.

 

5 דוגמאות לרשלנות רפואית:

מתן תרופות שגוי

מתן תרופות הוא קריטי וחשוב להשתקמות ולהבראה של המטופל. מתן תרופות שגוי, לא רק מונע מהמטופל להחלים ומונע ממנו את מתן התרופה המתאימה למצבו, אלא גם עשוי לגרום נזקים ולהחיל תופעות לוואי שונות לריק. מדובר בסוג חמור של רשלנות רפואית שמשאיר את המטופל עם נזקים ועם החמרה במצבו הרפואי.

 

אבחון שגוי או מאוחר

אבחון מוקדם או אבחון בזמן הם קריטיים ביותר לטיפולו ולבריאותו העתידית של המטופל. במידה  ונמצא כי רופא אבחן באופן שגוי את הבעיה הרפואית של המטופל, או לא אבחן בזמן בעיה רפואית למרות שהנתונים הנדרשים היו מולו – המקרה עשוי להימצא כרשלנות רפואית בעייתית.

 

אי שליחה לבדיקות מתאימות

כאשר מגיע המטופל אל הרופא עם מיחושים וענות מסוימות – על הצוות המטפל לבצע את כל הבדיקות המתאימות בהתאם לדבריו ולמצבו הרפואי שעולה מדבריו. אי שליחה לבדיקות מתאימות למרות שהמטופל התלונן על מכאובים מסוימים שיש צורך בבדיקות בגינן – עשויה להיות הרת גורל במקרה בו המטופל אכן סבל מבעיה רפואית באותו הזמן שלא נבדקה באופן רשלני.

 

התרשלות בביצוע ניתוח או הליך רפואי

ביצוע של ניתוח או הליך רפואי מחייב שיקול דעת רפואי וכן מלאכת עבודה עדינה ומדויקת. פעמים רבות ניתוחים והליכים מסוימים מסתבכים ולא מתבצעים בשיקול הדעת הנכון, או בדיוק הנכון מבחינה פרקטית וכך מדובר באירועים שעשויים להיחשב לרשלנות רפואית.

 

הסכמה מדעת

הסכמה מדעת היא חובה רפואית שחלה על כל מטפל. כחלק מחובת ההסכמה מדעת, על כל מטפל באשר הוא לעדכן את המטופל בהליך שעומד להתבצע, באפשרויות טיפול חליפיות, ובסכנות השכיחות והסבירות של ביצוע הליך זה – לאחריהם, עליו לקבל הסכמה מהמטופל לביצוע ההליך. אי קבלת הסכמה מדעת וביצוע הליך רפואי מבלי שהוסבר למטופל בשפה פשוטה וברורה על הטיפול ועל הסכנות שעומדות בפניו בעקבות ביצוע הטיפול – נחשבות לרשלנות רפואית, שכן יכלו למנוע מהמטופל לבצע הליך מסוים, שכעת הסב לו נזק.

רשלנות רפואית

אולי תאהבו גם את

מהם נזקי רשלנות רפואית?
מהם נזקי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא בעיה חמורה בעלת השלכות קשות על החולים ובני משפחותיהם. כאשר צוות רפואי חורג מסטנדרטים מקובלים של טיפול ועושה טעות גורלית, הדבר עלול

קראו עוד »